Wat is administratie?

Een administratie is een bundel van belangrijke gegevens. In een administratie leg je deze gegevens vast, zodat je alles geordend hebt. Dit zorgt er namelijk voor dat het overzichtelijk blijft. Een documentje zoeken is dan ineens geen halve dag werk meer, maar binnen enkele minuten gepiept. Het handigste is om een administratie digitaal te bewaren. Zo loop je namelijk niet het risico om belangrijke gegevens te verliezen.

Administratie bijhouden

Als ondernemer houd je vaak een administratie bij in de vorm van een boekhouding. Hierin staan alle financiële feiten, zoals inkomsten en uitgaven. Het bijhouden van een boekhouding is overigens verplicht voor de meeste ondernemers. Je hebt als ondernemer namelijk een bewijsplicht tegenover de Belastingdienst. Wanneer jij namelijk verschillende geldstromen niet kunt verklaren, zal je een boete krijgen. En die zijn meestal niet mals.

Administratie bewaren

Ook moet je jouw boekhouding tenminste 7 jaar bewaren. Dit is de zogenaamde bewaarplicht. Wanneer je dus je boekhouding op papier bijhoudt, heb je al snel een kast vol met ordners. En na 7 jaar zit die kast propvol. En wat dacht je van een brand? Nee, dat moet je niet willen.

Een goed alternatief is het bijhouden van een digitale boekhouding via een online boekhoudprogramma. Minder risico en jouw gegevens altijd veilig opgeslagen in de cloud. Wil je meer weten over online boekhouden? Je leest het in dit blog over de 8 voordelen van online boekhouden.

Administratie software

Er zijn verschillende pakketten waarmee jij eenvoudig je boekhouding bijhoudt. Op deze vergelijkingswebsite vind je ze allemaal. Ieder pakket heeft namelijk weer zijn eigen functies en zo kun je gemakkelijk vergelijken welke er zijn en welk boekhoudpakket het beste bij je past.

Gratis voor starters

En wist je dat een online boekhouding voor startende ondernemers bij e-Boekhouden.nl het eerste ondernemersjaar gratis is? Probeer het nu gratis en vrijblijvend uit.

0

Plaats een reactie