De voordelen van een zakelijke rekening

Heb jij al een zakelijke rekening? Het hebben van zo’n rekening heeft veel voordelen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Scheiding tussen zakelijk en privé

Je wilt natuurlijk niet dat je dagelijkse boodschappen tussen jouw zakelijke aankopen staan en andersom. Dat zorgt voor rommelige overzichten en bevordert nou ook niet echt de structuur. Veel ondernemers kiezen daarom voor een zakelijke rekening. Met zo’n rekening creëer je een scheiding tussen zakelijke en privé aankopen. Scheelt ook weer een hele hoop gepuzzel. Want wat was nou ook alweer wat? Zie je jezelf al elk bonnetje controleren?

Een zakelijke rekening hoeft niet per se een zakelijke rekening te zijn. Je kunt ook een extra privérekening als zakelijke rekening gebruiken. Vraag dit wel even na bij je bank, want het is niet overal toegestaan om die privérekening op naam van jouw bedrijf te zetten.

Overzichtelijke administratie

Door zo’n aparte rekening krijg je ook een beter inzicht in je financiële situatie, maar een zakelijke rekening is in Nederland niet verplicht. Een boekhouder zal in de meeste gevallen eisen dat je een aparte rekening afsluit. Het uitzoeken van de zakelijke en privé aankopen kost hem veel tijd. Daarnaast wil de Belastingdienst bij een controle alle bankoverzichten inzien. Dat wil dus zeggen dat je ook al je privé aankopen bij de Belasting neer moet willen leggen.

Zakelijke rekening koppelen aan de boekhouding

Een rekening voor zakelijk gebruik is ook handig wanneer je een online boekhoudprogramma gebruikt. Deze rekening kun je namelijk koppelen aan je boekhouding. Dat wil zeggen dat alle banktransacties (automatisch) worden verwerkt in je administratie. Handig toch? Hierdoor hoef je dus niets meer handmatig in te voeren.

Professionaliteit

Alles bij elkaar is het hebben van een zakelijke rekening natuurlijk ook een stuk professioneler. Je wordt serieuzer genomen als jij de zaken ook serieus aanpakt. Het staat toch een beetje lullig als je op je facturen je privérekening moet vermelden of wanneer je facturen betaald met die rekening.

0

Plaats een reactie