8 voordelen online boekhouden

Online boekhouden wordt ook wel elektronisch boekhouden of, afgekort, e-boekhouden genoemd. Een term die de laatste jaren steeds meer in opkomst is. Excel bestanden verdwijnen en veel ondernemers kiezen voor de gemakkelijke weg. Wij maakten een opsomming van de 8 voordelen online boekhouden. Wanneer begin jij met e-boekhouden?

Altijd toegang tot je e-boekhouding

Waar je ook bent, je hebt altijd inzicht in je e-boekhouding. Je hebt alleen nog een internetverbinding nodig. Doordat je gegevens zijn opgeslagen in een cloudomgeving, kun je 24 uur per dag online boekhouden. Daarnaast kun je op iedere denkbare plek met internet je gegevens checken.

Eenvoudig e-boekhouden

E-boekhouden is eenvoudig. Doordat het systeem al bestaat, hoef je alleen nog maar je gegevens in te vullen. Berekeningen worden automatisch gemaakt en overzichten zijn meteen beschikbaar. Geen geklungel meer in Excel, maar eenvoudig online boekhouden.

Online boekhouden is kostenbesparend

Online boekhouden is goedkoper dan wanneer je een boekhouder de klus laat klaren. Deed je het voorheen ook al zelf? E-boekhouden bespaart je enorm veel tijd. De uren die je overhoudt kun je weer in je onderneming stoppen (win-win situatie).

Laat je accountant meekijken

Maak je gebruik van een accountant of boekhouder? Dan kan hij of zij gemakkelijk meekijken in jouw administratie. Eventuele foutjes worden zo snel opgespoord. Dit maakt het voor je accountant ook een stuk eenvoudiger.

Je gegevens worden veilig bewaard

Bij een e-boekhouding worden je gegevens veilig bewaard. Deze worden continu beveiligd. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je gegevens verloren gaan door bijvoorbeeld diefstal of brand. Daarnaast wordt dagelijks een back-up gemaakt van je gegevens, zodat je er zeker van kunt zijn dat je gegevens bewaard blijven.

Koppelingen met banken en webshops

Door de bestaande koppelingen met banken en webshops, wordt online boekhouden nóg eenvoudiger. Hierdoor gaat een groot deel van je boekhouding automatisch en hoef jij alleen nog maar de zaken te controleren.

Het gemak van een smartphone

Met een online boekhoudprogramma heb je vaak ook de voordelen van een mobiele app. Hierin kan je bijvoorbeeld snel je uren registreren of facturen scannen: door een foto te maken van je factuur, wordt deze helemaal automatisch in je e-boekhouding verwerkt.

e-Boekhouden.nl

Wil je aan de slag met e-boekhouden? Probeer dan het softwarepakket van e-Boekhouden.nl gratis uit. Maak een proefaccount aan en ontdek de voordelen van e-Boekhouden.nl helemaal zelf. Je account wordt niet automatisch omgezet. Je kunt de boekhoudsoftware dus vrijblijvend uitproberen.

0

2 Reacties

 1. Janus Bouwer

  3 maart 2016 at 11:38

  Misschien moet ik er toch maar eens over na gaan denken om de boekhouding online te voeren. Dat gedoe met Excel ben ik eigenlijk wel een beetje moe. En als ik dan deze voordelen lees……

  1. Redactie

   4 maart 2016 at 18:40

   Hoi Janus, uit ervaring kan ik je vertellen dat het echt een vooruitgang is wanneer je gaat eboekhouden! Laat je ons weten als je bent overgestapt?

Plaats een reactie