Thuiswerken: de voordelen van werken vanuit huis

Als ondernemer heb je de vrijheid om zelf te bepalen wat je wel en niet doet. Zo mag je ook zelf beslissen of je gaat werken vanuit huis of niet. Thuiswerken heeft namelijk voordelen en die voordelen hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Ongestoord thuiswerken

Het voordeel van thuiswerken is dat je niet continu wordt gestoord. Maar dat wil niet altijd zeggen dat je thuis niet gestoord wordt. Als je tussen het tikken van je facturen steeds luiers moet verschonen, flesjes moet geven en speelgoed moet opruimen, is dat niet echt bevorderlijk voor je productiviteit. Een aparte werkruimte kan uitkomst bieden.

Ga dus ook niet stiekem het hele internet afstruinen naar leuke dingen. Er zijn tools die het bezoeken van bijvoorbeeld Facebook blokkeren. Zo kun je lekker rustig werken, zonder gestoord te worden.

Geen dure kantoorruimte

Een ander voordeel is het besparen op de kosten. Een kantoorruimte is vaak duur en jouw woning moet je toch al betalen. Daarnaast kun je vanuit je bed aan de slag. Je bespaart dus ook op reiskosten én reistijd. Win-winsituatie!

Je eigen tijd bepalen

Niet van 9 tot 5, maar gewoon werken wanneer jij er zin in hebt en wanneer jij het productiefst bent. Werk jij liever van 6 tot 3? Lekker doen dan! Let er wel op dat je niet te vrij wordt en werk gaat uitstellen. Natuurlijk ben je eigen baas, maar er moet ook gewerkt worden. Wil je een keer een halve dag vrij nemen, dan moet dat zeker kunnen, maar het moet niet de spuigaten uitlopen.

Balans door werken vanuit huis

Door het werken vanuit huis heb je een goede balans tussen werk en privé. Tenminste als je dit zelf goed in de gaten houdt. Een valkuil is dat jij vaker kleine klusjes uitvoert, zoals even een boodschap, even de kinderen halen.

Die tijd bespaar je doordat je niet iedere dag naar kantoor hoeft te rijden, maar beperk je met deze extra klussen tot de maximale tijd die je bespaart. Zo voorkom je dat je uiteindelijk 50% van de dag bezig bent met niet werken.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Werk je liever thuis of op kantoor?

0

1 Reactie

  1. Fatih

    27 augustus 2021 at 20:14

    Het is steeds beter mogelijk om geld te verdienen vanuit thuis. Hou je van bakken? Dan kun je je bijvoorbeeld als thuisbakker aanmelden op http://www.thuisbanket.nl en beginnen met verkopen aan buurt- en stadsgenoten!

    Kijk maar even op de site.

Plaats een reactie