Rekening courant krediet

Van een rekening courant krediet heb je misschien nog nooit gehoord, maar jij wil investeren en hebt geld nodig. Zo’n krediet kan jou daarbij helpen en daarom hebben wij alle informatie op een rijtje gezet!

Rekening courant krediet betekenis

Een rekening courant krediet is een bankrekening waarbij je in het rood mag staan, tot een maximum bedrag natuurlijk. Eigenlijk is een rekening courant krediet een net woord voor rood staan op een (zakelijke) bankrekening.

Wanneer een rekening courant krediet?

Als ondernemer wil of moet je investeren, maar daar is niet altijd budget voor. Je moet dan dus op een andere manier aan geld zien te komen en dat is dan vaak een lening. Maar leningen hebben een vaste looptijd en moet bij de investering passen. Een goed alternatief is dan een rekening courant krediet. De looptijd wisselt en past dus beter bij een investering op korte termijn.

Voor wie en waarvoor een rekening courant krediet?

Denk bijvoorbeeld aan een ijssalon of een aspergeteler. Zij genereren vaak maar in een aantal maanden hun omzet, waardoor er in de wintermaanden geen geld in het laatje komt. Tijdens de piekmaanden hebben zij dus ook meer personeel dat direct moet worden betaald, maar geld is er op dat moment nog niet. Zo’n probleem los je dan eenvoudig op met een rekening courant krediet.

Maar ook wanneer er aan het begin van een seizoen weer nieuwe voorraad ingekocht moet worden, kan een rekening courant krediet uitkomst bieden.

De spelregels

Er zitten natuurlijk ook haken en ogen aan zo’n krediet, want geld lenen, kost geld!

Rood staan rekening courant krediet

Het verschilt per bank hoe diep je in de rode cijfers mag belanden. Daarnaast moet je bij sommige banken binnen een bepaalde periode ook een keer in de positieve cijfers komen staan.

Onderpand

Vaak wordt er ook een onderpand geëist. Stel dat jij de kosten niet meer kunt betalen dan wil de bank een garantie dat ze op een andere manier het geld kunnen innen. Dit doen ze dan bijvoorbeeld door beslag te leggen op je bedrijfspand, inventaris of voorraad. En hoe meer zekerheid de bank heeft, hoe lager de rente voor jou als ondernemer.

Aanvragen

Vaak wordt een krediet op dezelfde manier behandeld als een lening. Je moet een aantal cijfers voorleggen en op basis daarvan en het gesprek met de bank wordt bepaald of er aan jou wel of geen krediet wordt verschaft.

0

Plaats een reactie