Ondernemen doen we zo! Een onderneming starten

Ondernemen is leuk, ondernemen is een avontuur en ondernemen is lastig.

Wat is ondernemen?

Ondernemen is een breed begrip. Je bent een ondernemer wanneer je er voor kiest om zelfstandig aan de slag te gaan. Dit kan een nieuw product ontwikkelen zijn of het starten van een bedrijf.

Een onderneming starten

Ga jij binnenkort een onderneming starten? Spannend! Er komt veel kijken bij een bedrijf opzetten. Bereid je dus goed voor en laat je goed informeren.

Stappen ondernemen

Het stappenplan voor het opstarten van een eigen bedrijf bespraken we al eens eerder. Nog een keer in het kort de punten:

  1. Ontdekkingsreis
  2. Verkenning
  3. Stippel je plan uit
  4. Bedenk een naam
  5. Kies een rechtsvorm
  6. Duik in de administratie
  7. Algemene voorwaarden en verzekeringen
  8. Controleer de eisen

Bij welke stap ben jij?

Succesvol ondernemen

De eigenschappen van een succesvol ondernemer hebben we al eens besproken. Maar je vraagt je nu vast af wat de sleutel is tot succes? Dat is lastig te benoemen. Het succes van je onderneming hangt af van een heleboel factoren. Heb je een gat in de markt gevonden? Ken je de juiste mensen? En heb je een beetje geluk? De puzzelstukken moeten namelijk op de juiste plaats vallen. Maar natuurlijk heb je ook een groot deel in eigen hand. Door hard te werken, zul je ver komen. Wanneer je volledig bent gefocust op jouw eigen bedrijf dan zal dat zijn vruchten afwerpen.

Houd in je achterhoofd wat je doelen zijn. Waarom wil je ondernemer worden? De succesvolste ondernemers, zijn ondernemers die niet worden gedreven door dollartekens. Dat wil zeggen dat het ondernemers zijn die in de basis hebben gekozen voor een nieuw avontuur of omdat ze graag nieuwe dingen willen bedenken en willen maken. Het succes wordt uiteindelijk beloond met goed gespekte bankrekening. Onderneem met passie voor je vak!

Ontdek waar je kwaliteiten liggen

Succes moet je afdwingen, toch? Niemand wordt geboren als ondernemer. Sommigen hebben aanleg om het te worden en hebben het ondernemerstalent in zich. Anderen moeten hard knokken om de top te bereiken, maar hebben een groot doorzettingsvermogen waardoor het ook hen lukt.

Het is belangrijk dat je in kaart brengt wat jouw kwaliteiten zijn (zoals we ook al schreven bij de stappen ondernemen). Waar ben je goed in? Focus je daar op en besteed de zaken waar je minder verstand van hebt uit. Ben je bijvoorbeeld erg creatief dan moet je die kwaliteiten goed benutten. Ben je een verkoper in hart en nieren, ga dan vooral zélf op pad.

Startende ondernemers

e-Boekhouden.nl is een online boekhoudprogramma en heeft een speciale actie voor alle startende ondernemers, namelijk 1 jaar* gratis boekhouden en factureren met e-Boekhouden.nl.

*Het eerste ondernemersjaar, vanaf moment van inschrijving bij de Kamer van Koophandel. 

0

Plaats een reactie