KvK nummer in het Handelsregister

Wanneer je je gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) ontvang je het zogenaamde KvK nummer. Maar wat is het en wat kun je ermee? Wij leggen het je graag uit!

Wat is een KvK nummer?

Een KvK nummer is het nummer waarmee je wordt opgenomen in het Handelsregister wanneer je je gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit nummer bevat acht cijfers en is altijd uniek. Je bent als ondernemer wettelijk verplicht om je te registreren in het Handelsregister. Inschrijving bij de KvK kost eenmalig 50 euro.

Vermelding

Het KvK nummer vermeld je op bijvoorbeeld een factuur, offerte, brief en website. Via het nummer kan een potentiële klant, leverancier of opdrachtgever gemakkelijk achterhalen met wie hij of zij zaken doet. In het Handelsregister staan jouw bedrijfsgegevens namelijk genoteerd.

KvK nummer aanvragen

Maar hoe gaat dat dan precies, zo’n KvK nummer aanvragen? Eigenlijk is het heel simpel. Je maakt een afspraak bij een KvK bij jou in de buurt en gaat er naartoe. Je ligt je plannen toe en vertelt de medewerker wat voor bedrijf je gaat oprichten en hoe je dit alles tot een succes maakt. Na een kort gesprek is het tijd om je definitief in te schrijven en een handtekening te zetten. Gefeliciteerd, vanaf nu ben jij officieel opgenomen in het Handelsregister en bestaat jouw onderneming!

KvK nummer zoeken

Ben je op zoek naar je eigen KvK nummer of dat van iemand anders? Via het Handelsregister van de KvK is dit eenvoudig terug te vinden. Je kunt hier zoeken op bedrijf of op trefwoord.

Het is dus ook mogelijk om de gegevens van een klant, leverancier of opdrachtgever op te zoeken. De meeste gegevens zijn gratis toegankelijk. Wil je meer informatie? Dan kun je tegen een kleine vergoeding meer gegevens opvragen.

Waarvoor heb je het nodig?

Wanneer je iets inkoopt bij een groothandel, een zakelijk pakket wilt afsluiten of gebruikt wilt maken van een startersactie zal je in veel gevallen jouw unieke bedrijfsnummer door moeten geven. Op deze manier kunnen bedrijven controleren hoe lang jij al ingeschreven staat en of je daadwerkelijk een onderneming hebt.

0

Plaats een reactie