Eigenschappen van een succesvol ondernemer

Succes is niet voor iedereen weggelegd, maar je kunt wél succesvol ondernemer worden. Bezit jij de eigenschappen van een succesvol ondernemer? Dan maak je een goede kans op de titel!

De eigenschappen van een succesvol ondernemer op een rijtje!

1. Je bent een harde werker

Hard work pays off en als je écht iets wilt, dan is het haalbaar. Ondernemen is heel hard werken. Je hebt een doel voor ogen en dat wil je graag behalen.

2. Je bent niet bang

Ondernemen is risico durven nemen. Je moet niet bang zijn voor nieuwe uitdagingen. Daarnaast moet je het aandurven om geld op het spel te zetten. Ondernemen gaat vaak gepaard met een investering en je moet bereid zijn om die investering ‘te verliezen’.

3. Je bent leergierig

Alles valt te leren. Je hoeft dus niet per definitie alle kwaliteiten van een ondernemer te bezitten. Met een goede basis kom je al een heel eind. Door je leergierigheid heb je de wilskracht om nieuwe dingen te ontdekken en te leren.

4. Je bent een geluksvogel

Heb je altijd geluk in het spel? Ben jij diegene die altijd prijzen wint? Dat zou wel eens een voorbode kunnen zijn. Als ondernemer heb je namelijk ook gewoon geluk nodig. Er is geen recept voor succes. Het kan vriezen en het kan dooien.

5. Je bent een doorzetter

Je gaat niet bij de eerste de beste tegenslag bij de pakken neerzetten. Ondernemen is hard. Het is vallen en weer opstaan. Alleen wanneer je weer opkrabbelt, kun je een succesvol ondernemer worden.

6. Je bent in topconditie

Ondernemen is topsport en daar moet je een topconditie voor hebben. Daarnaast eist het ondernemerschap heel veel discipline. Houd voor ogen wat je doel is en hoe je dat wilt bereiken.

7. Je bent een strever

Het kriebelt, het stroomt door je aderen. Jij bent geboren om iets te bereiken. Een gewoon leven is niet aan jou besteed. Je wilt graag succesvol zijn, iets creëren waar je trots op bent. Jij wilt dromen verwezenlijken.

8. Je bent vooruitstrevend

Innovatieve en creatieve mensen schoppen het vaak het verst. Door vooruitstrevend te zijn, kun je meegaan met veranderingen. Zit je niet vastgeroest in patronen en zie je mogelijkheden om iets nieuws te ontwikkelen? Dan kom je er als ondernemer wel.

9. Je geeft jezelf de schuld

Ook al gaat niet alles zoals je dat wilt, verwijt het jezelf. Niemand anders is verantwoordelijk voor jouw fouten. Van fouten kun je namelijk leren. En dat zal jou uiteindelijk maken tot een succesvol ondernemer, iemand die zijn fouten erkent en herstelt.

En? Bezit jij de eigenschappen van een succesvol ondernemer?

0

2 Reacties

 1. Moniek

  24 augustus 2016 at 10:33

  Volgens dit lijstje bezit ik niet alle eigenschappen die een ondernemer zou moeten hebben, maar ik denk dat dat ook heel verschillend kan zijn.

  1. Redactie

   25 augustus 2016 at 12:10

   Daar heb je gelijk in Moniek! Met andere eigenschappen kun je er natuurlijk ook komen ;-). Ondernemen is nou eenmaal een vak apart

Plaats een reactie