Start vandaag nog met je eigen onderneming!

Een eigen onderneming starten is niet niks. Het is daarom ook niet zo gek dat je hier even over na wilt denken. Bijvoorbeeld over hét moment dat je gaat starten met een eigen bedrijf runnen. Maar waarom wachten tot het te laat is, als je morgen al kunt beginnen? Dit zijn de redenen waarom het slim is om je baan bij die werkgever op te zeggen en te gaan ondernemen!

De toekomst is positief

Na jaren van crisis en dalende cijfers is er weer licht aan het einde van de tunnel. Het gaat weer goed met de Nederlandse economie en dat merken we. 80% van de ondernemers is erg positief over hun groeiverwachtingen.

Een goed idee is geld waard

Heb jij het gat in de markt ontdekt of ben jij die creatieveling die aan de vooravond staat van een nieuwe product? Stel je voor dat jij de formule van Airbnb had bedacht. De ontwikkelingen gaan zo snel dat je nooit moet wachten. Voor je het weet bestaat het en kun je er geen (ofja, minder) geld aan verdienen.

Ook een baan in loondienst is niet zeker

We horen vaak dat de stap van werknemer naar ondernemer risicovol. Je moet tenslotte wel je vaste lasten kunnen dragen. Spannend dus! Maar goed, hoe veel zekerheid heb je met een baan in loondienst? De afgelopen jaren hebben bewezen dat je ook als werknemer zomaar op straat kan komen te staan. Het is goed dat je erover nadenkt en zaken afweegt, maar laat het niet die beer op de weg zijn waardoor je het ondernemen in een hoek stopt. Want dat zou natuurlijk hartstikke zonde zijn. Bekijk je situatie en maak eens een risicoscan. Misschien valt het allemaal wel mee?

Profiteer van voordelen met een eigen onderneming starten

Als startende ondernemer kun je flink profiteren van alle voordelen. Je hoeft vaak veel minder belasting te betalen en dat geld kun je dan weer gebruiken om te investeren. Aftrekposten zoals de zelfstandigenaftrek staan ter discussie. Het aantal zzp’ers groeit enorm en het kan dus best zo zijn dat deze voordelen er over een tijdje niet meer zijn. Die mogelijkheden wil je toch niet laten schieten?

Een eigen onderneming starten maakt je gelukkig(er)

Uit onderzoek is gebleken dat ondernemers over het algemeen meer werkgeluk ervaren dan werknemers in dienst. Als je eigen baas bent kun je namelijk lekker doen wat jij zelf wilt. Dit betekent dus vrijheid en daardoor kun je écht je passie kwijt. En omdat je het leuk vindt wat je doet, ben je gelukkiger.

Begin bij het begin

Een eigen onderneming starten is spannend. Maar als je altijd blijft doen wat je deed, krijg je ook wat je altijd kreeg. En je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan dan van de dingen die je niet probeerde. Dus waar wacht je nog op? Start vandaag nog met je eigen onderneming!

0

Plaats een reactie