Boekhouding automatiseren: wat zijn de mogelijkheden?

Jouw online boekhouding automatiseren kan op een heleboel verschillende manieren. Steeds meer boekhoudprogramma’s ontwikkelen koppelingen, waardoor de boekhouding bijna helemaal automatisch verloopt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Waarom een boekhouding automatiseren?

Je vraagt je misschien af waarom je een boekhouding zou willen automatiseren. Het antwoord is eigenlijk heel simpel, want het bespaart een heleboel tijd. Doordat gegevens automatisch worden geïmporteerd in de boekhouding hoef jij het niet meer handmatig in te voeren. Handig toch? ;-).

Daarnaast voorkomt het ook een heleboel (invoer)fouten. Natuurlijk kan er altijd wat fout gaan, maar het aantal fouten zal in vergelijking met handmatige invoer een stuk afnemen.

De mogelijkheden

Zoals je net al kon lezen zijn er dus verschillende mogelijkheden om je boekhouding te automatiseren. Zie hieronder een opsomming!

Facturen scannen

Je hebt een factuur, maakt er met je smartphone een foto van en stuurt het direct naar je boekhouding. In sommige gevallen wordt je factuur zelfs herkent en hoef je alleen maar te controleren. Bij e-Boekhouden.nl wordt deze functionaliteit Scan & Herken genoemd.

Koppelingen met banken

Ook bestaan er heel veel koppelingen met e-Boekhouden.nl. Zo hebben de grootste Nederlandse banken een automatische koppeling met e-Boekhouden.nl. Dit zijn ABN AMRO, Rabobank, ING, Knab en bunq. De gegevens van alle andere banken zijn te importeren. Dat wil zeggen dat hele bankafschriften met één klik op de knop in je boekhouding worden verwerkt.

Btw-aangifte

Het is zelfs mogelijk om de btw-aangifte te automatiseren. De gegevens worden automatisch op de juiste plek geplaatst waardoor je de gegevens alleen nog maar hoeft te controleren.

Mobiele app

e-Boekhouden.nl heeft zelfs een mobiele app waarmee je bijvoorbeeld gemakkelijk jouw uren registreert en zelfs factureert. Met deze mobiele app is het dus ook mogelijk om bovenstaande facturen in te scannen.

Nog geen klant van e-Boekhouden.nl?

Probeer e-Boekhouden.nl nu gratis en vrijblijvend uit!

1

Plaats een reactie