Ben jij een ambitieuze ondernemer?

Als ondernemer moet je doelen stellen en weten wat je op lange en op korte termijn wilt bereiken. Als ambitieuze ondernemer wil je er alles uithalen wat erin zit. Maar daar heb je wel de juiste instrumenten voor nodig. Niet iedereen is namelijk net zo gedreven als jij. Je omgeving is vaak sterker dan je wilskracht.

Met wie je omgaat, daar word je mee besmet

Herken je het nog van je schooltijd? De vrienden en vriendinnen die je daar had, leken sprekend op jou. Haalden zij een gekke streek uit dan deed je lekker mee. Liep iedereen in jouw omgeving met hippe schoenen rond, dan had jij ze ook aan. En was iedereen sportief, dan deed jij ook gewoon mee. Je wilt namelijk niet ‘anders’ zijn. En het zijn de mensen waar je het meest mee optrekt. Niet zo gek dus dat jullie je dan hetzelfde gedragen.

Niet alleen op de basisschool, maar overal kom je dit tegen. Op je werk, in je familie of tijdens het ondernemen. Verzamel daarom de juiste personen om je heen.

Maak jezelf een succesvolle en ambitieuze ondernemer

Natuurlijk speelt geluk een grote rol. Wie kom je op welk moment, waar tegen? Maar geluk kun je natuurlijk ook gewoon afdwingen. Omring je met mensen die succesvol zijn. Wie weet wat zij nog voor jou kunnen betekenen en wat je misschien van ze kunt leren. In een boerendorp zul je niet zo snel ‘een bekende Nederlander’ tegen het lijf lopen. De kans op zo’n ontmoeting is in steden zoals Amsterdam veel groter. Maar goed, laten we realistisch zijn. De kans dat zij dan met jou een praatje maken, is klein. Maar wie niet waagt, wie niet wint. Je zult vast niet de eerste zijn die toevalligerwijs op het goede pad terechtkwam door op het juiste moment op de juiste plek te zijn.

Kortom, ben jij een enthousiaste, ambitieuze ondernemer? Goed om te horen! Ik denk dat je dan omgaat met allerlei positieve en succesvolle mensen. Want zoals eerder al gezegd: met wie je omgaat, daar word je mee besmet!

0

Plaats een reactie