Hoe beperk je risico’s en hoe doe je het veilig?

Niet elke zakenrelatie loopt op rolletjes. Sommige relaties lopen uit op een zakelijk conflict. Nu is er een makkelijke en handige manier om zakelijke én juridische conflicten te voorkomen, of er in elk geval voor te zorgen dat jij niet benadeeld wordt: Stel algemene voorwaarden op!

Risico’s

Als ondernemer loop je onnodige risico’s wanneer je geen of onjuiste algemene voorwaarden hebt. Maar hoe kom je tot goede algemene voorwaarden? Het is gemakkelijk om op internet te zoeken naar standaard algemene voorwaarden, maar het nadeel is dat deze standaard voorwaarden (zeer waarschijnlijk) niet passen bij jou onderneming. Het is ook mogelijk om de voorwaarden te kopiëren van een andere onderneming. Pas op! Je loopt hierdoor wel risico! In de algemene voorwaarden van een andere onderneming kunnen specifieke bepalingen staan die niet voor jouw onderneming gelden. Hierdoor kunnen de algemene voorwaarden als ongeldig worden verklaard.

Algemene voorwaarden

Waarom zou je onnodig risico’s lopen? Laat jouw algemene voorwaarden opstellen door een jurist. Zo weet je zeker dat jouw algemene voorwaarden juridisch correct zijn en op maat zijn voor jouw onderneming.

Met goede algemene voorwaarden kan jij:

  • Juridische conflicten voorkomen
  • Zaken doen met zekerheid
  • Kosten en tijd besparen

De inhoud is van een aantal aspecten afhankelijk. Het moet duidelijk zijn wat voor soort onderneming het is, binnen welke branche jouw onderneming valt, de toepasselijke wetgeving is en of je handelt met consumenten en/of bedrijven.

VeiligDoen biedt meerdere mogelijkheden om waterdichte algemene voorwaarden op te stellen:

Waarom VeiligDoen?

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het opstellen van algemene voorwaarden. Wij zorgen er al 5 jaar voor dat voorwaarden op maat worden gemaakt. Hierdoor sluiten ze precies aan bij de branche waar jouw onderneming zich in bevindt. Je krijgt bij ons altijd algemene voorwaarden die voldoen aan de laatste regelgeving. De voorwaarden zijn juridisch waterdicht.

Wat wij belangrijk vinden bij VeiligDoen is dat jij, de ondernemer, snapt wat er in je algemene voorwaarden staat. Wij leveren al onze documenten aan in een begrijpelijke taal. Nu kun jij doorgaan met wat je het liefst doet: ondernemen!

Starterspakket

Wil jij in één keer beschermd zijn tegen alle juridische risico’s van jouw startende onderneming? Kies dan voor het starterspakket van VeiligDoen!

Dit blog is geschreven door VeiligDoen.nl

0

Plaats een reactie